1400-10-05

دکوراسیون داخلی پست مدرن

دکوراسیون داخلی پست مدرن

در معماری سبک‌های متعدد و مختلفی وجود دارد. یکی از این سبک‌ها، پست مدرن است. همان‌طور که از اسم این سبک نیز مشهود است پس از سبک مدرن به روی کار آمد. برخلاف سبک مدرن که به سمت سادگی هر چه بیشتر می‌رفت، این سبک طرفدار عناصر عجیب، متمایز و جسورانه است. در ادامه می‌خواهیم به معرفی کامل دکوراسیون داخلی پست مدرن بپردازیم پس با ما همراه باشید. تاریخچه سبک و دکوراسیون پست مدرن سبک مدرن پس از تمام شدن جنگ جهانی دوم و در سال 1960 ظهور کرد. سپس سبک و دکوراسیون داخلی پست مدرن در سال 1970 خلق شد. اوج محبوبیت این سبک در سال‌های 1970 تا 1990 بود. در واقع هدف سبک پست مدرن به هم زدن قانون و قواعد دکوراسیون سبک کلاسیک و خلق یک چینش جدید و کمتر دیده شده است. این سبک از عقاید و تفکرات عصر خود منشا می‌گیرد و نوعی مقابله نمادین با مفاهیم سبک مدرن به شمار می‌رود. سبک پست مدرن امروزه نیز طرفداران خاص خود را دارد. در دکوراسیون داخلی پست مدرن امروزی از لوازم خانگی دست ساز و یونیک و انتزاعی در چیدمان خانه استفاده می‌شود که جلوه‌ای جسورانه و خارج از قاعده و قوانین را به منزل شما می‌بخشد.همچنین شما میتوانید برای کسب اطلاعات بیشتر به صفحه دکوراسیون ویلا مراجعه کنید.

 ویژگی‌های دکوراسیون داخلی پست مدرن

ن دکوراسیون داخلی پست مدرن از عناصر خاصی تشکیل شده است و ویژگی‌های منحصر به فردی دارد. این عناصر شامل رنگ، بافت، متریال، خطوط و اندازه‌ها است. در ادامه می‌خواهیم به بررسی هر یک ویژگی‌های دکوراسیون پست مدرن بپردازیم.

 پیچیدگی و تناقض عنصر اصلی سبک پست مدرن 

 شاید بتوان گفت پیچیدگی و تناقض عنصر اصلی سبک پست مدرن است. در این سبک از فرم و قوانین دکوراسیون معمولی دوری می‌شود و در آن شاهد زوایای شکسته، تزئینات زیاد و غیر ضروری، فرم‌های نامتقارن و زوایای عجیب هستیم. پالت‌های رنگی در تضاد و تناقض با یکدیگر انتخاب می‌شوند. همچنین کنار هم قرار گرفتن متریال مختلف نیز در دکوراسیون داخلی پست مدرن مشهود است. 

 پالت رنگی در طراحی دکوراسیون داخلی پست مدرن 

می‌توان گفت استفاده از هر طیف رنگی در دکوراسیون داخلی پست مدرن مجاز است اما تعدادی از رنگ‌ها و به خصوص طیف تیره آنها از جمله خردلی، فیروزه‌ای، نارنجی و سبز جایگاه بسیار ویژه‌ای در طراحی پست مدرن دارند. همچنین از رنگ‌های زرق و برق دار و با کنتراست بالا در طراحی پست مدرن استفاده می‌شود. به کار گیری از رنگ‌های تند باعث گیرایی و تاثیر بیشتر بر روی مخاطب می‌شود. همان‌طور که گفته شد استفاده از رنگ‌های شاد و پررنگ در دکوراسیون داخلی پست مدرن رایج است. در صورت عدم علاقه به رنگ‌های تند، رنگ‌های پاستلی نیز می‌توانند یک جایگزین مناسب در پالت رنگی باشند. استفاده از رنگ سفید و مشکی را نیز در این سبک بسیار کاربردی است. رنگ مشکی در پس زمینه باعث جلوه بهتر رنگ‌های دیگر می‌شود. در طراحی پست مدرن الزامی ندارد که قرار گرفتن رنگ‌ها در کنار یکدیگر از قاعده و قانون خاصی پیروی کند و طراحان در انتخاب پالت رنگی آزادانه عمل می‌کنند.

 نورپردازی در دکوراسیون داخلی پست مدرن

 در این سبک از نورپردازی‌های مخفی و چراغ‌های هالوژن استفاده نمی‌شود و استفاده از لوسترهای بزرگ و آباژور رایج است. یکی از عناصر بسیار مرسوم در طراحی پست مدرن چراغ خواب است. در این سبک می‌توانید از چراغ خواب‌های چوبی یا حصیری جهت نورپردازی اتاق خواب و پذیرایی استفاده کنید. چراغ خواب ها با اشکال متمایز و عجیب نیز انتخابی مناسب برای این سبک به شمار می‌روند. همچنین در دکوراسیون داخلی پست مدرن استفاده از نورهای درخشان همچون نورهای نئونی نیز رایج است. 

 عناصر دکوراتیو در طراحی پست مدرن

 در طراحی پست مدرن از ترکیب حجم‌های هندسی ساده مانند مکعب و استوانه و تلفیق این حجم‌ها با رنگ و نور استفاده می‌شود. یکی از خصوصیات بارز این سبک استفاده از اشکال هندسی با جزئیات پیچیده است. این ترکیب باعث جلوه‌های بصری بسیار جذاب و چشمگیر می‌شود. عموما استفاده از وسایل عجیب و غریب در این سبک رایج است. لوازم استفاده شده باید از نظر بافت، متریال و رنگ با یکدیگر متفاوت باشند. همچنین جنس این اشیا باید از سنگ، مرمر، شیشه، پلاستیک و سایر مواد غیر قابل بازیافت انتخاب شود. استفاده از تزئینات در این سبک به صورت افراطی است. اشیاء زاید و بدون عملکرد در این سبک بسیار مشهود است.

 مبلمان در سبک پست مدرن 

در انتخاب مبلمان نیز می‌توان ترکیبی جالب را در این سبک خلق کرد. در دکوراسیون داخلی پست مدرن شما می‌توانید از مبلمان‌های کلاسیک که غالبا بزرگ و پف دار هستند استفاده کنید. همچنین استفاده از مبلمان‌های ساده با الگوهای هندسی و جزئیات پیچیده نیز در این سبک استفاده کرد. بهره‌مندی از مبلمان‌های هندسی از دهه 80 به بعد در این سبک رایج شد. در کل برای انتخاب مبلمان می‌توانید از موارد زیر استفاده کنید. مبلمان‌های بزرگ و پف دار مبلمان با طراحی هندسی همراه با جزئیات پیچیده میز با پایه‌های بزرگ میز قهوه با پایه‌های کوتاه و کوچک صندلی‌های با طرح گرد مصالح مورد استفاده در معماری پست مدرن شاید بتوان گفت بزرگ‌ترین وجه تمایز سبک پست مدرن و سایر سبک‌های معماری استفاده از متریال و مصالح متفاوت و متضاد در یک فضاست. به عنوان مثال در دکوراسیون داخلی پست مدرن شاهد تلفیق چرم، چوب و سطوح متالیک در کنار یکدیگر هستیم. یکی دیگر از ویژگی‌های سبک پست مدرن استفاده از متریال غیر قابل بازیافت است. در این سبک بدون هیچ تردید و نگرانی تمامی متریال می‌توانند در کنار یکدیگر قرار بگیرند و جلوه‌ای نو و متمایز را ایجاد کنند. نکته‌ای دیگر در طراحی پست مدرن برخلاف دکوراسیون مدرن استفاده از متریال‌های بومی است. معماری پست مدرن از این لحاظ بسیار شبیه معماری داخلی ایران است. زیرا در طراحی داخلی ایران نیز از مواد و مصالح بومی استفاده می‌شود. به عنوان مثال در شمال ایران مصالح مصرفی از نوع چوب و در بخش مرکزی از جنس خشت است. در صورتی که می‌خواهید سبک پست مدرن را در دکوراسیون منزل خود پیاده سازی کنید، استفاده از متریال زیر می‌تواند انتخاب مناسبی باشد. برنج گچ آهن چرم مخمل چوب شیشه‌های رنگی و پلاستیک تراورتن 

 مقایسه سبک پست مدرن و مدرن

 جهت درک بهتر تفاوت‌های سبک مدرن و پست مدرن ابتدا لازم است تا به صورت مختصر به بررسی سبک مدرن بپردازیم و اندکی با این سبک آشنا شویم. سبک مدرن در طراحی دکوراسیون داخلی بر دو مفهوم فرم و عملکرد استوار است. طراحان در سبک مدرن فضا را به نسبت عملکرد آن طراحی می‌کنند و در نتیجه هر چیزی که کارکردی ندارد اضافی تقلی می‌شود و در معماری مدرن جایگاهی ندارد. در نتیجه تزئینات اضافی و به صورت کلی هر وسیله‌ای که به بهبود عملکرد فضای داخلی کمک نکند باید حذف شود. لازم به ذکر است که از این تعریف معماری مدرن نباید اینگونه برداشت کرد که سبک مدرن زیبا نیست. بلکه سبک مدرن کاملا جلوه‌ای از سادگی و زیبایی است. از نظر برخی ممکن است معماری مدرن اندکی خشک و بی روح به نظر برسد. مورد دیگری که در معماری مدرن به چشم می‌خورد استفاده حداکثری از فضا است در نتیجه یک انتخاب مناسب برای فضاهای کوچک و آپارتمانی به شمار می‌رود. در این سبک از رنگ‌های خنثی و روشن استفاده می‌شود و رنگ‌های تند و جسورانه در این سبک رایج نیست. در کل تعداد رنگ‌های به کار رفته در این سبک محدود است و از رنگ‌های متضاد در آن استفاده نمی‌شود. در انتخاب مبلمان نیز اغلب مبلمان‌های ساده و با اشکال هندسی زاویه دار انتخاب می‌شوند و معمولا بین مبلمان فضای خالی بسیاری وجود دارد. در نهایت استفاده از تزئینات پر زرق و برق به شدت محدود می‌شود. عناصر دکوراتیوی که در تزئین به کار می‌رود بیشتر انتزاعی است. از چراغ خواب و آباژورهای بزرگ نیز در این سبک استفاده نمی‌شود و بیشتر چراغ‌های توکار و نورهای مخفی کاربرد دارند. رنگ‌های دیوارها نیز معمولا روشن و خنثی انتخاب می‌شوند.

 پست مدرن در تضاد و مقابله با سبک مدرن 

 اما اگر نگاهی به دکوراسیون داخلی پست مدرن بیندازیم متوجه می‌شویم که این سبک در نقطه مقابل سبک مدرن قرار دارد. در واقع سبک پست مدرن یک پاسخ نسبت به سبک مدرن است و با آن مقابله می‌کند. در دکوراسیون داخلی پست مدرن تزئینات جایگاهی ویژه دارند و استفاده از آنها بسیار رایج است. این سبک پر از شلوغی، رنگ‌های تند و پر زرق و برق و دوری از فرم و عملکرد است. سبک پست مدرن با اینکه در نام خود اسم سبک مدرن را جای داده است اما کاملا با مفاهیم آن مقابله می‌کند. در واقع سبک مدرن یک فرم را برای تمامی افراد پیاده سازی می‌کند و می‌خواهد هویت آنها را تغییر بدهد در صورتی که پست مدرن فرهنگ و محیط اجتماعی مردم را مبنای خود قرار می‌دهد و نسبت به آن خود را وفق می‌دهد. به عنوان مثال از مصالح بومی در ساخت منازل استفاده می‌شود. تقریبا تمام اصول و مواردی که در معماری مدرن عنوان شد در این سبک کاملا کنار گذاشته می‌شود. در این مطلب به بررسی سبک پست مدرن و ویژگی های منحصر به فرد آن پرداختیم. مشخص شد که این سبک در تضاد و تناقض با سبک مدرن است و در واقع هر قاعده‌ای از سبک مدرن را رد می‌کند. در دکوراسیون داخلی پست مدرن از رنگ‌های تند، گرم و جسورانه استفاده می‌شود. همچنین استفاده از متریال مختلف نیز در آن کاربرد دارد. تزئینات جایگاهی بسیار ویژه در این سبک دارند و شاهد عناصر زائد که صرفا برای تزئین به کار می‌روند نیز هستیم. تمامی ویژگی‌های ذکر شده سبب ایجاد یک جلوه بصری نو و بدیع برای مخاطب می‌شود. همچنین شما میتوانید برای کسب اطلاعات بیشتر به صفحه طراحی دکوراسیون مراجعه کنید.

ویژگی‌های دکوراسیون داخلی پست مدرن

 دکوراسیون داخلی پست مدرن نمایانگر اندیشه و باورهای پست مدرنیسم در معماری داخلی است. مدرنیسم حد و مرز و تعریف مشخصی داشت، اما پست مدرنیسم نوعی مقابله با مدرنیسم و جدایی از آن است. قانون پست مدرن در دکوراسیون داخلی محدودیتی در استفاده از طرح و رنگ برای شما پدید نمی‌آورد. طراحی مینیمالیستی دوران مدرن که شما را محدود به بهره بردن از رنگ‌های ساده و خنثی می‌کرد، اکنون با انفجار رنگ‌ها همراه شده است. ویژگی‌های دیگر این سبک نیز خصوصیات منحصربه‌فرد آن را نمایان می‌سازد. با ما در نگاهی به ویژگی‌های طراحی داخلی پست مدرن همراه باشید.

 سبک طراحی داخلی پست مدرن را می‌توانید از روی ویژگی‌های گوناگونی بشناسید:

پست مدرنیسم در طراحی داخلی شما را محدود نمی‌کند

 در طراحی داخلی پست مدرن، شما با محدودیتی روبه‌رو نیستید. می‌توانید بخشی از وسایل دکوراسیون خود را از سبک‌های مختلفی همچون مینیمال، روستیک و کلاسیک وام بگیرید. همچنین می‌توانید ویژگی‌های منحصر به فرد سبک پست مدرن را که آزادی استفاده از بافت و رنگ است را در این نوع دکوراسیون به اجرا بگذارید.

بهره‌گیری از رنگ و نورهای رنگی در پست مدرنیسم آزاد است

 محدودیتی در استفاده از رنگ در طراحی داخلی پست مدرن وجود ندارد. در سال‌های پایانی دوره مدرنیسم، مینیمالیسم شما را محدود به استفاده از رنگ‌های خاص و خنثی می‌کرد. اما اکنون، در دکوراسیون پست مدرن، شما با استفاده آزاد از رنگ‌ها روبه‌رو هستید. اگر دوست دارید، از رنگ‌های خنثی استفاده کنید. اما اگر هم به رنگ‌های شاد علاقه دارید، پالتی از رنگ‌های گوناگون در انتظار شما است. نورهای رنگی هم به کمک شما می‌آیند تا خلوص رنگ‌ها را هرچه بیشتر نمایان سازند.

از مبلمان مورد علاقه خود استفاده کنید

 مبلمانی که در دکوراسیون داخلی پست مدرن به کار گرفته می‌شود وابسته به سلیقه شما یا طراح دکوراسیون شما است. اگر دوست دارید، می‌توانید از مبلمان پرزرق‌وبرق بهره ببرید. همچنین می‌توانید مبلمانی ساده و مینیمال را در این سبک به کار بگیرید. شاید هم از گروهی باشید که دوست دارند مبلمانی با طرح‌های خاص و عجیب، و با رنگ‌های ساده و تند در دکوراسیون داخلی خود پیاده کنند.

ترکیب‌بندی نامتقارن را فراموش نکنید

 ترکیب‌بندی متقارن یادگار دوره کلاسیک بود که مدرنیسم آن را کنار گذاشت. نامتقارن بودن چیدمان و ترکیب‌بندی در طراحی داخلی پست مدرن نیز ادامه دارد. توجه داشته باشید که نامتقارن بودن به معنای نداشتن نظم نیست، بلکه نشانگر چیدمانی به دور از قرینه‌سازی است.پادشید هوپاد مفتخر است تا تمام اطلاعات مورد نیاز دکوراسیون و بازسازی را در اختیار شما قرار دهد.

نقش‌ها و طرح‌های هندسی را به کار بگیرید

 اگر از دوستداران طرح‌های ریزودرشت هندسی هستید، دکوراسیون داخلی پست مدرن اجازه اجرای آن را به شما می‌دهد. از طرح‌های هندسی می‌توانید در فرش‌، کف‌پوش، روکش مبل، تابلو و رومیزی دکوراسیون خود استفاده کنید. بسیاری از علاقه‌مندان طرح‌های هندسی، در بخشی از دکوراسیون خود از هنر اپتیکال آرت (Op Art) بهره می‌برند.

 از مواد و مصالح گوناگون بهره ببرید

 در دکوراسیون پست مدرن، شما در استفاده از مواد و مصالح مختلف آزاد هستید. چوب، پی‌وی‌سی، فلزات مختلف، سنگ‌های طبیعی و مصنوعی، سرامیک، گچ، کاشی و بسیاری دیگر از مصالح ساختمانی در خدمت شما هستند. 

سطوح مختلف را در تزئین دیوارها به کار بگیرید

 از سطوح مختلف هم می‌توانید در دکوراسیون داخلی پست مدرن بهره ببرید. این سطوح می‌توانند قاب‌ها یا قفسه‌هایی بر روی دیوارها باشند. البته چیدمان این گستره‌ها نباید به شیوۀ مینیمالیسم باشد. کمی شلوغی و بی‌نظمی گویای چیدمان سبک پست مدرنیسم است.

ترکیب عناصر فرهنگی قومیتی با هنر مدرن را از یاد نبرید

 شاید به سفری رفته‌اید و یادگارهای قومیتی آن را همراه خود آورده باشید. شاید هم خود شما از قومیتی با نمادهای خاص فرهنگی هستید. شما می‌توانید از هنر و فرهنگ قومیت‌های مورد علاقه خود هم در طراحی داخلی پست مدرن بهره بگیرید.

نوآور باشید و چیدمان معمول سبک‌های دیگر را به هم بزنید

 برخی از عناصر و وسایلی که در چیدمان طراحی داخلی پست مدرن به کار می‌روند، تنها به‌دلیل منحصربه فرد بودن آنها است. تابلوهای عجیب و غیرعادی، مبلمان جسورانه با شکل‌های غیرمعمول، قفسه‌هایی با طراحی خاص و منحصربه فرد و وسایل دیگر که طراحی پست مدرن را متمایز از سبک‌های دیگر نشان می‌دهند. شاید نامتعارف بودن دکوراسیون داخلی پست مدرن یکی از اصلی‌ترین ویژگی‌های این سبک باشد. پست مدرنیسم شکننده قانون‌ها است. این سبک هنری بازتاب‌دهنده نگرش پست مدرن در زندگی امروز مردم دنیا است. یعنی شما می‌توانید از هرآنچه دوست دارید در دکوراسیون خود بهره ببرید و نگران ناهمگون بودن عناصر هم با یکدیگر نباشید.


مقالات مشابه